
قیمت پمپ آب - نمایندگی فروش انواع پمپ آب، پمپ آب خانگی، پمپ آب صنعتی، پمپ آب کشاورزی، بوستر پمپ آتشنشانی و آبرسانی در انواع سه فاز و تک فاز و مشاوره خرید، راهنمایی، مشخصات فنی، قطعات، خدمات پس از فروش و جهت استعلام قیمت پمپ آب و یا خرید ، با این شماره ها تماس بگیرید : دفتر مرکزی تبریز 34427241-041 , دفتر تهران 66648110-021 , شعبه دوم تبریز 32818740-041 , آقای شبانی 6602-916-0914 , آقای پویا خانکشی زاده 5313-324-0914 , آقای زمانی 5316-663-0936
گروه صنعتی آبیاران جزو شرکت های پیشرو در زمینه تامین انواع پمپ های خانگی و صنعتی بوده و با چندین دهه تجربه متخصصین و تکنسین های خود، انتخاب اول صنعتگران و کاربران خانگی به شمار می رود. کسب نمایندگی برترین تولیدکنندگان پمپ از قبیل پمپ ایران و برندهای معتبر خارجی، نشانگر کیفیت خدمات این مجموعه در طول مدت فعالیتش می باشد.
لطفا جهت اطلاع از قیمت به روز انواع پمپ و همچنین مشاوره جهت انتخاب پمپ و نصب و راه اندازی انواع پمپ برای واحدهای مسکونی، صنعتی و کشاورزی با واحد فروش پمپ تماس حاصل نمائید.
برای آشنایی بیشتر در مورد پمپ ها، از منوی انتشارات روی آیتم راهنمای جامع پمپ آب کلیک کنید.
پمپ ها بر اساس نیاز برای ساختمانها که بستگی به متراژ، تعداد طبقات و تعداد واحدها، میزان مصرف، تعداد شیر آب موجود در ساختمان می باشد کاربرد دارند که در زیر راهنمایی برای انتخاب پمپ آب مورد نیاز شما را تهیه کرده ایم.
پمپ آب خانگی نیم اسب بخار به ساختمانهای یک طبقه با حداکثر متراژ 150 متر قابل نصب و مورد استفاده قرار میگیرند.
پمپ آب یک اسب بشقابی برای ساختمانهایی با تعداد طبقات 3 طبقه و شش واحدی با حداکثر متراژ 75 متر قابل نصب و استفاده می شود.
این نوع پمپ برای ساختمانهای دارای 4 طبقه 8 واحدی با حداکثر متراژ 68 متر هر واحد قابل نصب و استفاده می شود.
این نوع برای مصارف ساختمانهای چهار طبقه با تعداد 8واحد که هر واحد دارای حداکثر 75 متر میباشند قابل نصب و استفاده می باشد.
جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه 10 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب می گردد.
جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه 14 واحد با حداکثر متراژ 100 متر نصب می گردد و برای 20 واحد با میانگین 100 متر متراژ از پمپ های 4 اسب دو پروانه سه فاز استفاده می گردد.
اما برای استفاده از پمپ آب در مجتمع های مسکونی که حداقل دارای 20 واحد می باشند نیاز به بوستر پمپ میباشد که بتواند آبرسانی را براحتی انجام دهید.
بوستر پمپ ها بسته به میزان مصرف آب در انواع بوستر پمپ های دو و چند پمپه قرار می گیرد. در بوستر پمپ ها جهت کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر قطعات پمپ از سیستم های دور متغیر الکترونیکی (اینورتر) استفاده می گردد. عملکرد این سیستم ها به این نحواست که با سنسورهایی که در مدار خروجی پمپ قرار گرفته میزان فشار و دبی پمپ سنجیده شده و با کنترل سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ منجربه کاهش مصرف انرژی می گردد.
برای کارکرد پمپ ها به صورت اتوماتیک و کاهش دفعات روشن وخاموش شدن پمپ ها و در نتیجه عملکرد کم صدا تر پمپ نیاز به نصب مخزن تحت فشار به همراه درجه و کلید اتوماتیک است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در منبع مذکور باعث ایجاد یک فشار ثابت در پشت لوله گردیده و در نتیجه کاهش چشمگیر دفعات روشن وخاموش شدن پمپ و همچنین ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها را در پی دارد.
هنگام راه اندازی و نصب پمپ آب منزل بهتر است مکان نصب پمپ را پائین تر و یا همسطح ورودی آب قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاه های پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا بخشی از توان پمپ صرف مکش آب نگردد و مشکلات کمتری در کار پمپ ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید حتی المقدور مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها کمتری استفاده گردد ، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیراین صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی پمپ زیاد و راندمان پمپ کم می گردد.باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و اگر امکان پذیر نیست حداقل یکسان باشد،در مجتمع های مسکونی بزرگ که از بوستر پمپ استفاده می گردد توجه به موارد ذیل در طول عمر بوستر پمپ شما موثر خواهد بود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل 5/1 متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا منجر به لرزش وصدای اضافه پمپ نگردد در غیر اینصورت بوش های اتصال محور پمپ و موتور و همچنین یاتاقان های آن خراب و سبب شکستگی محور می گردد.
کلیه پمپ ها موجود در بازار ایران دارای صدا می باشند و این اشتباه مرسوم در بازار کاملا غلط می باشد. به اطلاع مشتریان عزیز می رستند که واژه پمپ آب خانگی بی صدا فقط برای سوء استفاده می باشد. لذا پمپ های موجود در بازار دارای صدا بوده و فقط در برندها و مدل های مختلف، میزان صدا متفاوت می باشد.
الکتروپمپ های آب خانگی به دو دسته تقسیم می شوند. اول الکتروپمپ های افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپ های آب در گردش (سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم) که این سری از پمپ ها جهت به گردش درآوردن آب گرمدر یک مدار بسته (مثل شوفاژخانه ها) استفاده می گردد و عموما الکتروموتورهای آنها 1500 دور هستند ولی الکتروموتور های پمپ مورد اول 3000 دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار بیشتر خواهد بود.
عموما جهت اتوماتیک کردن پمپ های افزایش فشار از سه سیستم استفاده می گردد:
الف. استفاده از منبع تحت فشار
ب. استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
ج. استفاده از تابلو فرمان (جهت الکتروپمپ های سه فاز و احیانا اینورتر)
پمپ وسیله ای است مکانیکی که انرژی مکانیکی را به سیال منتقل نموده و فشار آن را بالا می برد تا این فشار پمپ چاه برای غلبه بر اصطکاکهای سیال با بدنه لوله، شیرآلات، دیواره کانال، … مصرف شود و سیال به محل مورد نظر منتقل شود. نیاز به جابهجایی مایعات علیالخصوص آب همواره از دغدغههای مهم بشر از قدیم الایام بوده است. اختراع پیچ ارشمیدس جهت انتقال آب از رودخانه به زمینهای کشاورزی اطراف اولین پاسخ به این دغدغه بوده و انواع تلاشها برای طراحی و ساخت وسیله مکانیکی جهت انتقال مایعات از آن پس پمپ چاه صورت گرفته است.
با توجه به گستردگی نوع مایعات و نیازهای مختلف انتقال انواع مختلفی از جمله گریز از مرکز سانتریفوﮊ جابهجایی مثبت، پیستونی، دندهای، پلانجری، دوزینگ، دیافراگمی، کفکش، چندطبقه مولتی استیج، پرستالتیک، لجنکش طراحی و ساخته شده است.
به طور کلی پمپ به دستگاهی گفته میشود که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی گرفته و به سیالی که از آن عبور میکند، انتقال دهد.
در نتیجه، انرژی سیال پس از خروج از این دستگاه (پمپ) افزایش مییابد. در پمپها تغییرات انرژی پمپ چاه سیال همواره به صورت تغییر فشار سیال مشاهده میگردد.
از پمپ ها برای انتقال سیال به یک ارتفاع معین و یا جابجایی آن در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده مینمایند.
به عبارت کلی تر، پمپ دستگاهی است که سیالات غیرقابل تراکم را از یک نقطه به نقطهای دیگر جابجا مینماید.
با توجه به گستردگی نوع مایعات و نیازهای مختلف انتقال انواع مختلفی از جمله گریز از مرکز، سانتریفوﮊ، جابهجایی مثبت، پیستونی، دندهای، پلانجری، دوزینگ، دیافراگمی، کفکش، چندطبقه مولتی استیج، پرستالتیک، لجنکش و ... طراحی و ساخته شده است.
مجموعه ای از الکتروموتور (عامل محرکه) و پمپ بوده که نقش جابجایی و یا ایجاد فشار در سیالات را ایفا می نماید.
الکتروپمپ یکی از انواع توربو ماشین ها می باشد. با در نظر گرفتن این موضوع که در پمپ انرژی به سیال داده می شود، می توان پمپ ها را در مجموعه توربو ماشین های توانگیر دسته بندی کرد.
در حالت کلی می توان پمپ ها را به دو دسته کلی “پمپ های با جاجایی مثبت” و “پمپ های با جابجایی غیر مثبت” تقسیم بندی کرد.
الکتروپمپ ها برای انتقال سیال از یک نقطه به نقطه دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. الکتروپمپ ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام دارای کاربرد خاصی می باشند. کاربرد پمپ ها در تمامی صنایع به وضوح دیده می شود برای مثال:
1. پمپ کردن آب در سیستم موتورخانه مرکزی ساختمان
2. پمپ کردن فاضلاب برای تصفیه و انتقال به مخازن
3. پمپ کردن سیالات به داخل مخازن تحت فشار برای تراکم آن ها
4. ایجاد دبی درگذر در استخر ها
5. پمپ کردن آب از یک چاه به بیرون
6. انتقال آب در مسیر لوله کشی شهر
7. پمپ کردن گاز به محل مصرف
8. پمپ کردن نفت در پالایشگاه ها
در صنعت و بازار الکتروپمپ آب با نام و اصطلاحات متنوعی از جمله (پمپ، الکتروپمپ، الکتروپمپ شناور، شناور چاه عمیق، شناور چاه آب، الکتروپمپ چاه عمیق، پمپ شناور آب، الکترو پمپ چاه کشاورزی، پمپ شناور، طبقاتی، پمپ آب کشاورزی، پمپ شناور چاه، پمپ شناور کشاورزی، شناور چاه کشاورزی، پمپ چاه آب، الکتروموتور شناور، پمپ آبرسانی چاه، پمپ شناور آب، توربین چاه عمیق، تلمبه چاه عمیق) شناخته می شود.
در بسیاری از موارد از پمپ های آب استفاده می شود. عمدتا از پمپ های آب برای تامین پیوسته آب در صنایع، موسسات تجاری، منازل، بیمارستان ها و آکواریوم ها و غیره … استفاده می شود. ما همچنین می توانیم از پمپ های آب برای تامین و حمل و جابجایی اشکال مختلفی از مایعات، بسته به ظرفیت پمپ استفاده کنیم.
ماشین آلات زندگی ما را بسیار آسان ساخته اند، زمانی مردم برای استفاده از آب مجبور بودند آب را از چاه بالا بکشند و آن را با سطل به محل مورد نظر خود حمل کنند. پمپ آب برای اولین بار توسط جوزف مونتگلیفر (Joseph Montgolfier) در سال 1796 اختراع شد و زندگی را برای افراد آسانتر کرد. متداولترین پمپ های آبی که استفاده می شوند پمپ های آب شناور و پمپ های آب جتی هستند. استفاده های متفاوتی از پمپ های آب می شود.
در ذیل برخی از مهم ترین کاربرد های آن را آورده ایم:
پمپ آب یکی از مهم ترین ماشین آلات مورد استفاده در منازل می باشد. از پمپ آب برای انتقال آب از مخزن ذخیره آب و یا چاه به حمام، سرویس های بهداشتی و آشپزخانه استفاده می شود. همچنین از آن در آبیاری باغ ها با سیستم آبپاشی اتوماتیک به منظور تامین آبیاری باغ و چمنزار و دشت نیز استفاده می شود. استفاده مهم دیگر از پمپ آب برای پمپاژ آب باران جمع شده در زیرزمین ساختمان ها می باشد.
بیش از 5/2 میلیارد نفر روستایی در سراسر جهان برای امرار معاش خود در بخش کشاورزی کار می کنند و ممکن است بدون تامین آب کافی در تمام فصول سال نتوانند هر چیزی را در مزارع خود کشت کنند. یک پمپ آب خوب نقش مهمی در تامین آب بخش کشاورزی دارد. در این بخش از پمپ آب برای انتقال آب از چاه های آب، مخازن آب، دریاچه ها، نهرها و رودخانه ها به سمت زمین های کشاورزی استفاده می شود. همچنین گاهی اوقات از آن برای پاشیدن و پخش کردن کود های مایع برای محصولات کشاورزی استفاده می شود.
به طور مشخص در صنایع، تامین آب مورد نیاز یکی از مهم ترین موضوعات در فعالیت های روزانه می باشد. در برخی از مناطق، حکومت های محلی خواستار نصب یک سیستم تامین آب خوب و حفظ سطح آب کافی در مخازنی که مسئولیت رسیدگی به مسائلی مانند آتش نشانی را دارند، هستند. سیستم های تامین آب اطمینان از تامین آب کافی برای به کار بردن در بخش مورد نیاز را ایجاد می کند و آن شامل حمل آب از مخزن آب و یا ذخیره سازی آب برای هدف مورد نیاز است. پمپ آب قلب هر سیستم تامین آب است.
دو چیز مهم ترین استفاده را در طی مقابله با حریق دارند، آب و آتش نشانان. پمپ آب نقش مهمی در عملکرد آبپاش های آتش نشانی دارد. پمپ آب، آب را از مخزن آن بیرون می کشد و با اعمال نیرو به آب موجب می شود که آب آن آبپاش آتش نشانی بتواند به هر طبقه از ساختمان برسد.
به طور کلی انواع پمپ آب به دو دسته پمپ دینامیکی و جابجایی مثبت تقسیم میشود.
در این نوع پمپها انرژی الکتریکی به پمپ منتقل شده و به انرژی مکانیکی تبدیل میشود و موجب افزایش فشار آب میگردد. مهمترین مزیتی که این نوع از پمپها دارند این است که به صورت پست سر هم و دائم کار میکنند و انرژی را منتقل میکنند و از همین رو بیشتر از سایر انواع پمپ مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از پمپها به دو نوع سانتریفیوژی و خطی تقسیم میشوند. پمپهای سانتریفیوژی که به آنها پمپ گریز از مرکز نیز گفته میشود، از رایجترین انواع پمپها هستند که با تبدیل انرژی الکتریکی به سانتریفیوژ، آب یا مایعات را با فشار جابجا میکنند.
برای بالا بردن فشار در این پمپها یک پروانه گردان وجود دارد و آب وارد این پروانه میشود و سپس شتاب ایجاد میشود و آب با سرعت وارد سیستم لولهکشی میشود. این موضوع را نیز باید بدانید که پمپهای گریز از مرکز بیشتر برای سیستمهای لولهکشی مورد استفاده قرار میگیرند.
پمپ آب سانتریفیوژ یکی از رایجترین انواع پمپها محسوب میشود.
یکی دیگر از انواع پمپهای دینامیکی، پمپهای خطی هستند. باید بدانید که پمپ خطی نیز به پمپی گفته میشود که آب و مایعات در همان راستایی که وارد پمپ شده و بدون هیچ تغییر مسیری از آن خارج میشود و از آنها بیشتر برای مصارف کشاورزی استفاده میشود و برای انتقال آب از رودخانه به سمت زمینهای زراعی کاربرد دارد.
پمپ خطی بیشتر برای مصارف کشاورزی استفاده میشود.
همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید، پمپهای سانتریفیوژ به عنوان رایجترین انواع پمپ مورد استفاده قرار میگیرند و برای مایعاتی با ویسکوزیته پایین استفاده میشوند و زمانی که لازم است حجم مایعات زیادی جابجا شود، بسیار ایدهآل هستند. از این نوع پمپ در مصارف مختلفی استفاده میشود که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میشود:
این پمپها طوری طراحی شدهاند که با کشیدن مایع به درون خود آن را از سمت دیگر خارج میکنند و برخلاف پمپهای سانتریفیوژی جریانی که در آن ایجاد میشود دورهای است و همیشگی نیست، به علاوه باید بدانید که میزان انتقال مایعات در این نوع پمپها کمتر است. مکانیسم این نوع پمپ موجب شده تا در جاهایی که نیاز به فشار زیاد است و جریان آب یا مایع زیاد نیست، بازدهی پمپ خوب باشد و بتواند آب را در همه مسیرها با فشار ثابت انتقال دهد. البته باید بدانید که باز هم استفاده از پمپ سانتریفیوژ به نسبت راحتتر است و همین نیز موجب شده تا این پمپها بیشتر از پمپ جابجایی مثبت مورد استقبال قرار بگیرند.
از پمپ جابجایی مثبت بیشتر به منظور جابجایی روغنها، لجن و خمیر و سیالاتی که ویسکوزیته بالایی دارند استفاده میشود. این نوع از انواع پمپ آب به دو نوع رفت و برگشتی و روتاری تقسیم میشود. در پمپ رفت و برگشتی انرژی مورد نیاز توسط یک پیستون ایجاد میشود و با ایجاد مکش آب را به درون میکشد و سپس با برگشت آب را به بیرون پمپاژ میکند.
پمپ جابجایی مثبت برای انتقال مایعاتی که ویسکوزیته بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپهای رفت و برگشتی
این نوع پمپ ها وسایلی هستند که انتقال انرژی از آنها به سیال به صورت پریودیک و دورهای میباشد. نیروی محرکه این نوع پمپ ها نیز غالباً توسط موتورهای الکتریکی تأمین میگردد.
در این نوع پمپ ها حرکت چرخشی میل لنگ تبدیل به حرکت رفت و آمدی پیستونی در یک سیلندر میشود. با عقب رفتن پیستون در سیلندر ایجاد مکش شده و در نتیجه مایع از طریق یک شیر ورودی داخل سیلندر میگردد.
با حرکت پیستون به طرف جلو دریچه ورودی بسته و مایع از طریق شیر خروجی به خارج هدایت میگردد. شیرهای ورودی و خروجی یکطرفه بوده و طوری ساخته شدهاند که در مراحل رفت و آمد پیستون، از ورود مایع داخل سیلندر به قسمت کم فشار و بالعکس ممانعت شود.
اگر بجای پیستون، پلانجری در داخل سیلندر رفت و آمد کند در این حالت به آن پمپ پلانجری میگویند. در ضمن چنانچه پلانجر دیافراگمی را حرکت دهد پمپ از نوع دیافراگمی است.
فرق میان پیستون و پلانجر در این است که طول سر پیستون کوتاهتر از مسافتی است که پیستون درون سیلندر طی مینماید، در حالی که طول پلانجر بیشتر از طول مسافت طی شده توسط آن در داخل سیلندر میباشد.
از طرفی در پمپهای پیستون از حلقه یا رینگی جهت آب بندی پیستون و سیلندر استفاده شده است که روی بدنه پیستون قرار گرفته و همراه آن حرکت میکند، در حالیکه در پمپهای پلانجری این رینگ روی سیلندر قرار دارد و ثابت است.
این پمپ ها معمولاً کم ظرفیت هستند ولی فشار خروجی سیال را میتوانند تا مقدار زیادی افزایش دهند؛ بنابراین از این پمپ ها در جاهایی که نیاز به جابهجا کردن سیالی با حجم کم ولی فشار بالا میباشد استفاده میکنند.
در ضمن باید به این نکته نیز توجه داشت که جریان سیال در این پمپ ها به صورت غیر یکنواخت میباشد. نکته بسیار مهم در مورد این پمپها آن است که هرگز نباید آنها را در حالیکه شیر خروجی پمپ (دیسشارژ پمپ) بسته است روشن نمود
پمپ های دوار
پمپ های دوار جزء دسته پمپ های جابجایی مثبت بوده و در صنعت جهت پمپاژ سیالات سنگین(مانند سوخت سنگین وروغن) استفاده می شوند . این پمپ ها در انواع دنده ای ، پیچی و پره ایوجود دارند . در اینجا بعضی پمپ های جابجائی مثبت به طور خلاصه بررسی می شوند .
این پمپ ساده ترین نوع پمپ دوار می باشد و در دو نوع داخلی و خارجی ساخته می شوند .در این نوع پمپ ها سیال در فضای بین دندانه ها حبس شده و به بیرون فرستاده می شود. دندانه ها از نوع Helical& Spur می باشند .نوع Helical جریان آرامتری را برقرار میکند.در بعضی طرح ها سوراخ هایی در امتداد شعاع از بالا به پایین دندانه وجود دارد و هر دو فضای بین دنده مجاور را به هم ارتباط می دهد.این به خاطر بای پاس کردن سیال از یک دنده به دنده بعدی است تا از افزایش فشار بیش از حد و اعمال بار زیاد بر یاتاقانها جلوگیری شود. پمپ های دنده ای امکان پمپاژ سیال با ویسکوزیته های مختلف و با فشار ورودی متفاوت را دارند. به علاوه جریان در سیستم به آرامی و بدون ضربه (پالس) برقرار می شود .این پمپ ها خود راه انداز هستند و می توانند خشک نیز کار کنند. از آنجا که این نوع پمپ ها تنها دو جزء متحرک دارند، قابلیت نگه داری و در مدار بودن بالایی دارند و در هر دو جهت نیز می توانند کار کنند. سرعت پمپ های کوچک8259 تا6459 دور در دقیقه است و برای پمپ های بزرگتر و سیال چسبنده تر سرعت کاهش می یابد. باتوجه به طراحی این نوع پمپ ها که لقی کمی بین دندانه و پوسته می باشد، کنترل بر روی جریان سیال به سلدگی صورت میگیرد و همین نکته منجر به استفاده بیشتر این پمپ ها در انتقال دقیق سیالات حساس و گران شده است. البته لازم است دقت شود همراه سیال ذرات خورنده نباشد. شکل 7-89چگونگی عملکرد پمپ دنده خارجی را نشان میدهد. همانطورکه قبلا بیان شد سیال در فضای بین دنده ها حبس شده، به جلو رانده می شود. جنس قطعات پمپ دنده ای با توجه به نوع سیال انتخاب می شود. جنس دنده ها معمولا از فولاد زنگ نزن و بوش ها و آب بند مکانیکی از جنس برنز انتخاب می شود.
این پمپ ها در چند نوع پره کشویی، پره پاندولی، پره بادام کی و پره قابل انعطاف ساخته می شوند.
در این پمپ ها دو محور وجود دارد که به هر محور یک پروانه دارای تعدادی برجستگی مشابه پمپ های دنده های متصل شده است. (Lobe)
وجود سیال در محفظه پمپ راه اندازی را تسهیل می کند. جهت جلوگیری از نشت گاز به درون سیستم در زمان خاموش بودن پمپ لازم است تدابیر لازم در موقع راه اندازی صورت گیرد و گازهای احتمالی سیستم مطابق دستورالعمل تخلیه شود.
عملکرد این نوع پمپ ها تقریبا مشابه عملکرد پمپ های دنده ایست ولی از آنجا که سیال در قطعات بزرگتر به بیرون ارسال میشود، جریان سیال به آرامی جریان پمپ های دنده ای نیست. در این نوع پمپ ها سیال در اثر عامل خارجی (فشار هوا یا نیروی ثقل) وارد پمپ می شود پس از ورود به پمپ به جلو فرستاده می شود. این پمپ برای پمپاژ گستره وسیعی از سیالات چسبنده و محلول ها استفاده میشود. به علاوه در این نوع پمپ ها امکان همراه بودن مواد جامد با سیال نیز وجود دارد زیرا در این نوع پمپ ها لقی بیشتری بین پروانه وپوسته وجود دار.
این پمپ ها مانند چرخ گوشت بوده و دارای یک، دو یا سه چرخ هستند و به نحو مناسب درون پوسته ثابت قرار داده شده اند. در پمپ های دوار دبی عبوری از پمپ فقط تابع دور محور است و به فشارتولید شده بستگی ندارد. این، خاصیت پمپ های دوار را از پمپ های سانتریفوژ متمایز می کند. تلفات داخلی پمپ های دوار که شامل نشتی ها می باشد معمولا بالاست بنابراین این پمپ ها برای فشارهای بالا مناسب نیستند در فشار های خیلی بالا از پمپ های رفت و آمدی پیستونی استفاده شود. چنانچه از نشتی سیال صرفه نظر کنیم، دبی عبوری این پمپ ها تقریبا ثابت است. بنابر این منحنی مشخصه یک خط ثابت است ولی با توجه به وجود نشتی این منحنی کمی با افزایش فشار به طرف دبی کمتر میل می کند. افزایش ویسکوزیته سیال منجر به کاهش دبی عبوری می شود و علت این است که سیال نمی تواند با سرعت کافی فضای خالی شده داخل پمپ را پر کند. قدرت پمپ نیز با افزایش ویسکوزیته افزایش می یابد. اگر چه رایج ترین پروانه مورد استفاده در پمپ های دنده ای از نوع ساده است، اما انواع حلزونی و جناغی آن نیز در بسیاری از پمپ ها استفاده می شود. در ضمن نوع پروانه هم از سوی سازنده پمپ انتخاب می شود.
از طرف دیگر نیز باید بدانید که پمپها بر اساس نوع کاربردی که دارند نیز به دو دسته تقسیم میشوند، انواع پمپ آب صنعتی و خانگی که هر کدام به سبب ویژگیهایی که دارند برای موارد خاص و مشخصی استفاده می شوند. مقدار آب یا مایع مورد استفاده و همچنین شرایط قرار گفتن و نوع مایعات نیز روی این موضوع تأثیر دارد. در ادامه میتوانید به طور کامل با تفاوتها و انواعی که این پمپها دارند، بیشتر آشنا شوید.
این نوع از انواع پمپ آب بیشتر در صنایع، کارخانهها و زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد انواع پمپ آب مورد استفاده در کشاورزی باید بدانید که هم از پمپهای خانگی و هم صنعتی استفاده میشود. برای آبرسانی به زمینهای کشاورزی و آب دادن به مزارع از پمپ آب برای انتقال آب از چاه، دریاچه و یا نهرها به سمت زمینهای زراعی استفاده میشود و گاهی نیز برای سمپاشی زمینها از پمپ استفاده میشود؛ اما به طور کلی أنواع پمپ آب صنعتی بیشتر برای مواردی که تأمین آب باید به طور مرتب و با سطح و میزان مشخصی در دسترس باشد، قرار میگیرد.
تأمین آب برای آتشنشانی نیز از این موارد محسوب میشود. انواع پمپ آب به کار رفته در سیستم آتشنشانی به این صورت است که با تنظیم قدرت آن، مقدار آب با حجم و فشار زیاد تا ارتفاع بالا برای رسیدن به طبقات بالای ساختمان نیز در دسترس قرار میگیرد.
پمپ آب به کار رفته در سیستم آتشنشانی مقدار آب با حجم و فشار زیاد را ارتفاع بالا در دسترس قرار میدهد.
انواع پمپ آب تنها به مصارف خانگی و صنعتی خلاصه نمیشود. در بسیاری از موارد نیز ممکن است با مفاهیم و اسامی پمپ کفکش، لجنکش، پمپ طبقاتی، تأسیساتی، شناور، کارواش، کولر نیز روبرو شوید که هر یک از این پمپها معمولاً در عملکرد جزئیات متفاوتی دارند که در ادامه به طور خلاصه به آن پرداخته میشود.
استیل
پمپ استیل از نوع پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژ می باشد که در طرح های مختلف همراه با هد و توان مختلفی تولید میشود. الکتروپمپ استیل برای انتقال آب و سیالات دیگر در صنایع مختلف غذایی، آبرسانی، سرماشی، تهویه مطبوع، فیلتراسیون، کشتی سازی، انرژی و کاربری های عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. الکتروپمپ استیل هم بصورت افقی و هم بصورت عمودی تولید می شود.
دنده ای
پمپ دنده ای از دسته پمپ ها با جابجایی مثبت است که با هر بار چرخیدن چرخ دنده ها، مقدار ثابتی از سیال را پمپ می کنند. پمپ دنده ای در دو نوع پمپ دنده خارجی و پمپ دنده داخلی ساخته می شوند.
به منظور انتقال آب از استخر و یا برای آبیاری و مصارف خانگی از این نوع پمپ استفاده میشود.
این نوع از انواع پمپ برای بیرون کشیدن لجن از داخل چاه استفاده میشود و از طرفی در صنایع مربوط به ساختمان نیز برای خارج کردن فاضلاب از آن استفاده میگردد.
این نوع پمپها دو نوع افقی و عمودی دارند و بیشتر برای مصارف کشاورزی و صنعتی استفاده میشوند.
پمپ آب تأسیساتی
این نوع پمپها در ساختمانهای اداری و موارد صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
این پمپ برای خارج کردن مایعات از چاههای عمیق مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپ کارواش
با استفاده از این نوع پمپ آب از داخل منبع با فشار به بیرون منتقل میشود و برای مواردی همچون شستشوی ماشین که نیاز به فشار آب زیاد دارد استفاده میشود.
پمپ آب کولر
پمپ آب کولر برای پمپاژ آب در کولرهای آبی استفاده میشود.
روغن داغ
پمپ روغن داغ یا آب داغ مشخصا برای سیستم های انتقال گرما و برای جا به جا کردن و سیرکوله کردن آب داغ مناسب می باشد. پمپ آب یا روغن داغ برای جا بجایی مایعات داغی که جنسشان از مواد مصنوعی یا معدنی است، بهترین گزینه می باشد.
سیرکولاتور
پمپ های چرخشی عموما پمپ هایی هستند که دریچه مکش و تخلیه پمپ در یک راستا می باشند. مشخصه این پمپ آب این است که قسمت مکش و تخلیه آن به صورت خطی به همدیگر متصل هستند. این پمپ آب ممکن است با یک موتور جمع و جور کوپل شود.
وکیوم
پمپ وکیوم دستگاهی است که مولکول های گاز را از مخزن آب بندی شده می برد تا یک خلا جزئی ایجاد کند. اولین پمپ وکیوم در سال 1650 اختراع شد و در واقع از نسل پمپ های مکنده به شمار می رود که دوران آن به قدیم برمی گردد.
بوستر پمپ
بوستر پمپ آب، دستگاهی است که در نقطه اتصال مابین لوله منبع آب و ساختمان اصلی نصب می شود و به طور کلی فشار جریان مایع را افزایش می دهد و وظیفه دارد در مواقعی که جریان آب متغیر است، آن را متعادل سازد.
الکتروپمپ های سری CB که به آن پمپ دو پروانه نیز گفته میشود به دلیل داشتن هد بالا ، کاربرد وسیعی در صنایع ساختمانی، بوستر پمپ های آبرسانی و آتشنشانی و ... دارند.
پمپ آب بشقابی یک دستگاه مکانیکی است که برای انتقال یک جریان سیال به وسیله انتقال انرژی چرخشی از یک یا چند روتور در حال چرخش، یعنی پروانه ها، طراحی شده است. این جریان سیال پس از ورود به پروانه به سرعت در امتداد محور خود چرخانده می شود و از طریق نیروی گریز از مرکز منتقل می شود.
عمل چرخش روتور، سرعت و فشار مایع را افزایش می دهد و همچنین آن را به سمت خروجی پمپ هدایت می کند. پوشش پمپ نیز به طور خاصی طراحی شده است که ورود مایع را از ورودی پمپ تسریع کرده و آن را به پروانه وارد می کند.
پروانه باز
در این نوع پروانه ها، پره ها بدون هیچ گونه جدار و یا پوششی به قسمت مرکزی متصل می شوند و در نهایت برروی شفت قرار می گیرند. پروانه های باز از لحاظ ساختاری نسبتا ضعیف هستند و معمولا در پمپ های باقطر کوچک، پمپ های ارزان قیمت و پمپ های حاوی مواد معلق استفاده می شوند. این نوع پروانه ها نسبت به پروانه های بسته حساس تر بوده و کارایی آنها بعد از مدتی استفاده به سرعت کاهش می یابد.
یکی دیگر از پمپ های پر کاربرد از گروه پمپ آب سانترفیوژ، پمپ آب جتی است که به دلیل ساختار متناسب جزء پرمصرف ترین محصولات پمپ خانگی محسوب می شود. پمپ سانترفیوژ جتی برای مکش آب از اعماق و بدون نیاز به لوله کشی جهت مکش آب طراحی شده است. پمپ جتی در قسمت مکش پمپ خلاء ایجاد می کند و هوا را در خط مکش از بین می برد ، سپس بر جو موجود توسط ترکیب آب با هوا در ایجاد سیال سازی و روند پمپاژ غلبه می کند. در پایان، هوا را دفع کرده و مایع را مانند یک پمپ سانترفیوژ استاندارد انتقال می دهد.
سپتیک
ایستگاه پمپاژ ( لیفت استیشن یا پمپ سپتیک) دستگاهی است که جهت انتقال آب یا فاضلاب به نقاط با ارتفاع بیشتر بکار می رود. پمپ سپتیک جهت تامین فشار و هد (Head) مورد نیاز خطوط انتقال آب و فاضلاب ساخته می شود که در طراحی آن به نوع سیال، طول مسیر، اختلاف ارتفاع و تجهیزات در مسیر توجه می شود. همچنین ایستگاه پمپاژ یا پمپ سپتیک با هدف مکش لجن و فاضلاب های لجنی از ته مخازن سپتیک یا مخازن نگهداری فاضلاب استفاده می شوند.
برای اینکه در ساختمانها و واحدهای مسکونی آب به همه واحدها برسد و فشار مناسبی داشته باشد، از انواع پمپ آب خانگی استفاده میشود. با استفاده از این پمپها آب از طریق مخزن یا چاه آب به داخل خانه و به همه واحدهای یک ساختمان منتقل میشود. در برخی مواقع نیز از پمپ آب برای آبیاری باغ و استفاده از سیستم آبپاشی اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولاً جنس بدنه این پمپها استیل ضد زنگ، چدن و یا برنز است و پروانه آن نیز از جنس برنج درست شده است. با توجه به اینکه هر ساختمان چند واحد دارد و میزان آب مصرفی به چه مقدار است و همچنین با توجه به تعداد شیر آب، دوش حمام و نیاز آب، نوع و اندازه پمپ مشخص میشود و قدرت و اندازه پمپ تعیین میشود. البته باید بدانید که در بسیاری موارد انواع پمپ آب خانگی به عنوان مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع پمپ آب در هر خانه با توجه به تعداد طبقات و واحدهای هر ساختمان معین میشود.
به یاد داشته باشید که در زمان خرید انواع پمپ آب همیشه به بهرهوری و میزان مصرف برق، قدرت و مقدار سر و صدای پمپ توجه داشته باشید. به طور کلی انواع پمپ آب خانگی بر اساس قدرت به دستههای زیر تقسیم میشوند:
این نوع از پمپها برای ظرفیتهای پایین مورد استفاده قرار میگیرند و معمولاً حجم و قیمت پایینترین نسبت به سایر انواع پمپها دارند و سر و صدای کمی نیز از خود تولید میکنند.
این نوع پمپها به ۳ دسته بشقابی، اسب جتی و دو پروانه تقسیم میشوند. پمپ یک اسب بخار بشقابی برای ساختمانهایی با حداکثر سه طبقه استفاده میشود. نوع جتی آن با استفاده از سیستم مکش آب را به آرامی و به صورت یکنواخت پمپاژ میکند و نوع پمپ خانگی دو پروانه با قدرتی بیشتر نسبت به دو نوع دیگر این پمپها برای ساختمانهای بیشتر از ۵ طبقه کاربرد دارد و در صنایع کشاورزی نیز استفاده میشود. از طرفی برای ساختمانهای ۴ طبقه و ۸ واحد نیز استفاده میشود و معمولاً باید متراژ هر واحد حداکثر ۷۵ متری باشد. این نوع از انواع پمپ آب معمولاً سر و صدا و قیمت بیشتری نسبت به انواع دیگر آن دارد.
این پمپها در ساختمانهای ۵ طبقهای که متراژ آنها بیشتر از ۱۰۰ متر نباشد استفاده میشود.
این نوع از انواع پمپ آب برای ساختمانهای ۵ طبقه ۱۴ واحد که متراژ آنها نیز حداکثر ۱۰۰ متر است استفاده میشود.
پمپ آب خانگی با مخزن انبساط
در برخی مواقع و در موارد بسیاری طبق شرایط، نیاز است تا پمپ آب خانگی با مخزن انبساط نصب شود. عملکرد این منبع انبساط این است که مقداری آب را با فشار در خود نگه میدارد و زمانی که پمپ روشن باشد، با ایجاد هوای پر فشار در این منبع آب با فشار بیشتری به سمت لولهها جریان پیدا میکند. استفاده از پمپ آب خانگی با مخزن انبساط موجب میشود تا پمپ کمتر استهلاک پیدا کند و نوسان و مصرف برق کمتری داشته باشد. این مخزن انبساط باید با توجه به قدرت پمپ انتخاب شود و اگر این اتفاق نیفتد سبب ایجاد فشار بیشتر در پمپ و ترک خوردن منبع انبساط خواهد شد.
استفاده از پمپ آب خانگی با مخزن انبساط موجب میشود تا پمپ فشار کمتری را متحمل شود و برق کمتری مصرف کند.
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید پمپ دستگاهی مکانیکی است که با ایجاد فشار موجب حرکت آب و مایعات داخل لوله میشود. پمپها انواع متفاوتی دارند و هر کدام از آنها برای استفاده در شرایط مختلف کاربرد دارند. انواع صنعتی و خانگی پمپها خود به دستههای متفاوتی تقسیم میشوند و هر کدام از این دستهها برای ساختمانها و کاربردهایی مشخصی تعبیه شدهاند. نصب پمپ، تعمیر و راهاندازی آن نیاز به افرادی متخصص و ماهر دارد که با دقت همه جوانب مربوط را در نظر بگیرند و پمپ مناسب را برای ساختمان یا مکان مورد نظر شما نصب کنند. به یاد داشته باشید که همکاران ما در استادکار میتوانند با دانش و مهارتی که دارند این کار را با کیفیتی مناسب برای شما انجام دهند.
از آنجایی که مردم جامعه امروزی نسبت به واژههای کیفیت و قابل اطمینان بودن آگاهی بیشتری پیدا کردهاند، در هر زمینهای از خرید لباس و لوازم شخصی تا وسایل خانه، هر کالایی را قبول نکرده و تنها برندهای شناخته شده را انتخاب میکنند.
از طرفی، با توجه به نقش عمده پمپ های آب در زندگی روزمره، برخی از شرکتهای تولیدکننده پمپ آب توانستهاند با ساخت محصولاتی که با ویژگیهای پیشرفته مجهز شدهاند، نظر خریداران را به خود جلب کنند.
که در این مطلب به بررسی 5 مدل از پرفروشترین پمپهای آب در ایران میپردازیم:
در رتبهبندی پر فروش ترین پمپ های آب ما، پمپ بشقابی پنتاکس سری CM رتبه اول را میگیرد؛ تقاضای بالای این پمپ بدلیل همراه شدن آن با ویژگیهایی بینظیری از جمله کیفیت بالا، سهولت نصب و خدمات پس از فروش و… است و با داشتن منحنی عملکردی صاف، میتوانند فشاری ممتد و دائم و بدون افت را تضمین کند.
CM100 پنتاکس، یک پمپ سانتریفیوژ تک پروانه بوده و به یک موتور 0.75 کیلوواتی (یک اسب بخار) مجهز است و با حداکثر ارتفاع 33 متر میتواند m3/h5.4 جریان را منتقل کند. همچنین بسیار کم صدا بوده که این ویژگیها آن را به بهترین انتخاب برای کاربریهای مختلف خانگی تبدیل کرده است.
پمپ آب جتی یک اسب پنتاکس در رتبه دوم طبقه بندی ما قراردارد و موفق به کسب بازخورد خوبی از خریداران شده است.
این محصول به یک موتور 0.75 کیلوواتی (1 اسب بخار) مجهز است که با حداکثر ارتفاع 47 متر میتواند m3/h3.6 جریان را منتقل کند. همچنین بدلیل داشتن طراحی خاص خودمکش میتواند سیالات مخلوط با مقادیری گاز/هوا را نیز پمپاژ کنند.
همانطور که میدانید برند DAB نیازی به معرفی ندارد، و سری K تک پروانه آن که یکی از پر استقبالترین محصولات این شرکت در زمینه پمپ های آب خانگی ست، در این لیست رتبه سوم را بخود اختصاص داده است.
مدل K 30/70 داب یک موتور 0.75 کیلوواتی (1 اسب بخار) دارد که میتواند 8.5 مترمکعب بر ساعت جریان را با حداکثر ارتفاع 31 متر منتقل کند و صدای تولیدی آن به دلیل طراحی بشقابی آن بسیار کمتر از دیگر مدلهاست. هرچند، قیمت داب از سایر مدلهای مشابه در برندهای دیگر بیشتر است.
تمام محصولاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، پرطرفدارترین محصولات در زمینه استفاده خانگی بودند، و در کاربری مشابه، کشاورزی، پمپ آب CB پنتاکس بیشترین تقاضا را داشته است.
طراحی دو پروانه آن باعث شده بتواند نسبت خوبی از دبی و هِد را به خریداران ارائه دهد و آن را برای ساخت سیستمهای تحت فشار و سیستمهای آبیاری و کاربریهای شهری و صنعتی ایدهآل کند.
حال سری دو پروانه CB100 پنتاکس با موتور 0.75 کیلوواتی (1 اسب بخار) بدلیل قدرت بالایش در ارائه هِد و دبی بالا (حداکثر ارتفاع 36مترمکعب بر ساعت و دبی 98 متر) برای مصارف خانگی بخصوص ساخت بوستر پمپ به یک گزینه ایدهآل تبدیل شده است.
و باز هم نام پنتاکس! آخرین پمپ پرفروش لیست ما متعلق به سری PM پنتاکس است که بدلیل طراحی کوچک و جمع و جورشان برای کاربریهای ساده و مصارف خانگی گزینه خیلی خوبیست. سری PM پنتاکس نمونه خوبی از نسبت عملکرد، بازدهی و قیمت است و دو مدل PM45 و PM80 آن بسیار طرفدار دارد.
پمپ PM80 پنتاکس یک پمپ تکفاز 1 اسب است و میتواند آب را با حداکثر دبی 3 مترمکعب بر ساعت تا ارتفاع 61 متر پمپاژ کند.