راهنمای انتخاب

راهنمای خرید دیزل ژنراتور و نحوه محاسبه و تبدیل کاوا به کیلووات

یکی از موارد مهم در انتخاب دیزل ژنراتور مناسب، توجه به عوامل مؤثر در طول عمر دیزل ژنراتور است. قبل از هر چیزی، توصیه می‌شود که برای محاسبه و تعیین توان مصرفی خود، از یک متخصص یا کارشناس برق راهنمایی بگیرید. کارشناس برق با محاسبه جریان برق مورد استفاده‌ شما و برخی موارد دیگر مانند محیط کاری، بررسی‌ تأسیسات، حداکثر شدت جریان برق، شرایط محیطی و در نظر گرفتن ولتاژ مورد نیاز برای ساختمان، بهترین دیزل ژنراتور موجود را به شما پیشنهاد خواهد داد. ما در راهنمای خرید دیزل ژنراتور نکاتی را خواهیم گفت که می‌تواند به شما برای انتخاب و خرید دیزل ژنراتور مناسب کمک کند.

قبل از هر اقدامی برای انتخاب دیزل ژنراتور، باید شناخت حداقلی از کارکرد اجزای دیزل ژنراتور داشته باشید. سپس، تمام محصولات برقی را که استفاده می‌کنید در یک لیست یادداشت کرده و از روی دفترچه‌ راهنما یا اعداد درج‌شده در لیبل هر دستگاه، مقدار توان مصرفی آن‌ها را فهرست کنید. در نظر داشته باشید که در انتها باید توان مصرفی محاسبه‌شده همه‌ دستگاه‌ها برحسب واحد کیلووات یا کاوا باشد. در این مطلب، در مورد نحوه تبدیل توان مصرفی دستگاه‌ها نیز توضیح خواهیم داد.

راهنمای خرید دیزل ژنراتور بر اساس کاربری

یکی از موارد مهم در انتخاب دیزل ژنراتور، کاربری آن است که در دو دسته اصلی زیر جای می‌گیرد:

  • خانگی: ژنراتورهای با ظرفیت ۵ الی ۵۰ کیلو وات
  • صنعتی: ژنراتورهای با ظرفیت ۵۰ الی ۳۰۰۰ کیلووات که به‌ صورت ثابت یا قابل‌ حمل (نصب‌شده روی شاسی چرخ‌دار) عرضه می‌شوند. دیزل ژنراتورهای صنعتی معمولاً در بیمارستان‌ها، صنایع ساختمان‌سازی، راه‌سازی، کشاورزی، مراکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین، در معادن استفاده می‌شوند.

راهنمای خرید دیزل ژنراتور

خرید دیزل ژنراتور بر اساس نوع کاربرد

دیزل ژنراتور اساساً با یک توان ثابت کار نمی‌کند و با توجه به برخی عوامل مانند شرایط محیطی، توان آن متغییر خواهد بود. به‌ طور کلی، دیزل ژنراتور بر اساس «نوع کاربرد» به سه دسته طبقه‌بندی می‌شود:

  1. پرایم (Prime): دیزل ژنراتورهای پرایم می‌توانند به‌ مدت حداکثر ۸ ساعت با ۹۰ درصد توان نامی کار کنند. توان نامی یا اسمی در واقع ۱۰ درصد کمتر از توان اضطراری است. یک دیزل ژنراتور می‌تواند یک شیفت کاری را با این توان کار کند.
  2. اضطراری (Standby): یک دیزل ژنراتور در بهترین شرایط محیطی، مانند ارتفاع از سطح دریا، ﺿﺮﯾﺐ ﻗﺪرت، فیلترهای غبارگیر و دمای محیط، حداکثر به‌ مدت یک ساعت می‌تواند با توان اضطراری کار کند. توان اضطراری همان توانی است که در عنوان دیزل ژنراتور استفاده می‌شود.
  3. دائم کار (Continuous): اگر شما از یک دیزل ژنراتور به‌ طور شبانه‌روزی استفاده کنید، فقط با ۶۵ الی ۷۰ درصد توان نامی می‌تواند به کار خود ادامه دهد، زیرا با گذشت زمان دستگاه دچار افت عملکرد می‌شود.

فرض کنید شما یک دیزل ژنراتور ۱۰۰ کاوا خریداری کرده‌اید. اگر نیاز شما فقط یک الی دو ساعت است، این ژنراتور توان ۱۰۰ کاوا را در اختیارتان قرار می‌دهد. اما اگر مدت زمان زیادی می‌خواهید از ژنراتور استفاده کنید، در نظر داشته باشید که ژنراتور می‌تواند با توان ۹۰ کاوا به مدت حداکثر ۸ ساعت کار کند، یعنی ۱۰ درصد پایین‌تر از انتظار شما.

اگر نیاز شما دائمی است و می خواهید به صورت شبانه‌روزی از ژنراتوری که خریداری کرده‌اید استفاده کنید، ژنراتور می‌تواند به‌طور ثابت با توان ۶۵ الی ۷۰ کاوا برق تولید کند. یکی از موارد اصلی کاربرد دیزل ژنراتور، استفاده از آن در مکان هایی است که به‌ طور ۲۴ ساعته نیاز به برق دارند، مانند مراکز استخراج ارز دیجیتال. یکی دیگر از کاربردهای متداول دیزل ژنراتور تأمین برق اضطراری واحدهای آپارتمانی، صنایع غذایی، مرغ‌داری‌ها و امثالهم است.

قبل از خرید، حتماً ظرفیت دیزل ژنراتور را محاسبه کنید. نکته‌ مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که توان مورد نیاز و مصرفی خود را ارزیابی و مقدار بالاتری را برای خرید دیزل ژنراتور مد نظر داشته باشید تا ژنراتور برای تأمین برق مورد نیاز تحت فشار نباشد.

محاسبه توان و انتخاب دیزل ژنراتور

راهنمای خرید دیزل ژنراتور

یکی از دلایل محاسبه‌ بار الکتریکی، تعیین توان الکتریکی ژنراتور است. اگر میزان بار مصرفی را نتوانیم به درستی محاسبه کنیم، ممکن است دیزل ژنراتور نامناسبی را انتخاب کنیم که نتواند نیازهای ما را برآورده کند و باعث بروز مشکلات زیادی در تأمین برق دستگاه‌های مصرفی شود. به‌ همین‌ علت، برای محاسبه بار الکتریکی مصرفی، باید لیستی تهیه کنیم که در آن، دستگاه‌ها به دو دسته‌ سه فاز و تک فاز تقسیم شده‌اند.

بعد از تهیه‌ لیست مورد نیاز، جریان مصرفی هر کدام را براساس آمپر یادداشت کنید. ممکن است در بعضی موارد واحد آمپر نوشته نشده باشد و به‌ جای آن، توان الکتریکی بر حسب اسب بخار (HP)، وات (W)، کیلووات (KW) یا کیلوولت آمپر (KVA) نوشته شده باشد که در این صورت، با استفاده از فرمول‌های زیر میزان آمپر (A) مصرفی معادل هر یک را می‌توانید به دست آورید.

KW= HP x 0.74
KW= KVA x 0.8

برای دستگاه‌های تک فاز:

A= KW x 4.54

برای دستگاه‌های سه فاز:

A= KW x 1.8

حال، اعداد به‌ دست آمده از حالت تک فاز را تقسیم بر ۳ و با مقدار بدست آمده از دستگاه‌های سه فاز جمع می‌کنیم. در نهایت، مجموع عدد حاصل، حداکثر شدت جریان (آمپر) مورد نیاز در سیستم برق سه فاز است که تأمین آن برعهده‌ دیزل ژنراتور خواهد بود.

در این مرحله، باید آمپر را به کیلووات یا کاوا (کیلو ولت آمپر) تبدیل کنیم. از فرمول‌های زیر مقدار توان الکتریکی مورد نیاز برحسب کیلووات یا کاوا در سیستم برق سه فاز به دست می‌آید. دقت کنید مقدار توان بدست آمده باید با توان ژنراتور دیزلی که خریداری می‌کنید تطابق داشته باشد.

KW= A / 1.8
KVA= A / 1.44

فرمول‌‌های محاسبات توان و ظرفیت دیزل ژنراتور

تبدیل کاوا به کیلووات و آمپر

در ادامه، می توانید فرمو‌ل‌های تبدیل واحدهای مرتبط به دیزل ژنراتور را مشاهده کنید. برای به‌ دست آوردن توان دیزل ژنراتور با واحد مورد نظر، می‌توانید از فرمول‌های زیر استفاده کنید یا با مراجعه به صفحه‌ تبدیل واحدها مانند کاوا به کیلووات، به صورت آنلاین، واحدهای خود را به یکدیگر تبدیل کنید.

۱KW= 1. 341÷ HP
۱HP= 1. 341* KW
۱KVA= 0. 8 ÷ KW
۱KW= 0. 8 * KVA
۱KVA= 1. 44 ÷ A
۱A= 1. 44 * KVA

لوازم وات مصرفی مقدار توان برای کار کردن مداوم لوازم (KVA) مقدار توان برای راه‌اندازی لوازم (KVA)
کولر آبی ۲۷۵-۱۰۰۰ ۰.۳۴-۱.۲۵ ۱.۳۶-۵
کولر گازی ۲۰۰-۲۵۰۰ ۰.۲۵-۳.۱۳ ۱-۱۲.۵
فریزر ۵۰۰ ۰.۶۳ ۲.۵۲
پمپ آب خانگی ۲۷۵-۱۰۰۰ ۰.۳۴-۱.۲۵ ۱.۳۶-۵
کف شوی برقی ۳۵۰ ۰.۴۴ ۱.۷۶
لامپ ۲۵-۲۰۰ ۰.۰۳-۰.۲۵ ۰.۰۳-۰.۲۵
یخچال خانگی ۳۰۰ ۰.۳۸ ۱.۵۲
چرخ خیاطی ۶۰ ۰.۰۸ ۰.۳۲
بخاری برقی ۲۰۰۰ ۲.۵ ۲.۵
تلویزیون ۷۵-۲۰۰ ۰.۰۹-۰.۲۵ ۰.۰۹-۰.۲۵
ماشین لباسشویی ۵۰۰-۳۰۰۰ ۰.۶۳-۳.۷۵ ۲.۵۲-۱۵

با حاصل‌ ضرب آمپر در ولتاژ، می‌توان میزان مصرف دستگاه‌ها را بر اساس وات پیدا کرد. توجه داشته باشید هنگام شروع به کار دستگاه، توان دستگاه می‌تواند از توان در حال اجرا بیشتر باشد. انواع توان مورد نیاز برای تأمین برق مصرفی تجهیزات عمومی و خانگی بر حسب رنج توان دیزل ژنراتور را می‌توانید در جدول بالا مشاهده کنید. البته، توجه داشته باشید که اعداد بالا به‌ طور دقیق محاسبه نشده‌اند، زیرا پارامترهای دیگری مانند شرایط محیطی و بازدهی موتور در محاسبات گنجانده نشده‌اند.

با تهیه جدولی مانند جدول بالا و با استفاه از فرمول‌هایی که گفته شد، می‌توانید توان مصرفی تمام دستگاه‌هایی که استفاده می‌کنید را برآورد کنید تا دیزل ژنراتوری که خریداری می‌نمایید کمتر یا بیشتر از توان مصرفی مورد نیاز شما نباشد. مجموعه آبیاران با داشتن بهترین کارشناسان و متخصصان باتجربه، صفر تا صد فرآیند خرید تا راه‌اندازی و سرویس‌های دوره‌ای دیزل ژنراتور شما را برعهده می‌گیرد.

به عنوان نکته آخر، بسیاری از خریداران ژنراتور به اهمیت شیوه نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور بی‌توجه هستند که باید به طور کاملاً استاندارد انجام گیرد. نصاب دیزل ژنراتور اگر در تعیین محل نصب، کابل‌کشی، فونداسیون و برخی از موارد دیگر سهل‌‌انگاری کند، دستگاه دچار مشکلات جدی از جمله عملکرد ضعیف و استهلاک بالای قطعات می‌شود.

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. سلام. من اخیرا یه دونه گلخانه می خوام در یکی از مناطق حاشیه نشین اجازه کنم اما کمی دودل هستم چون متاسفانه اینجا برق وجود نداره. ممنونم بهم کمک کنید چه موتور برقی بخرم؟ دست دوم بخرم یا نو و اینکه بودجه من کمتر از۲۰۰ میلیون تومانه بیشتر این نمتونم هزینه کنم.
    ممنونم کمکم کنید با تشکر

    1. سلام دوست عزیز وقتتون بخیر.

      قبل از هر کاری ابتدا باید مشخص شود که شما به چه مقدار برق احتیاج دارید. برای اینکار هم، همانطور که در مطلب راهنمای خرید دیزل ژنراتور گفته شد، ابتدا باید تمام مواردی که به برق احتیاج دارند را یادداشت کنید و سپس با فرمول هایی که گفته شد، توان مصرفی خود را به دست بیارید.

      تخمین زدن اینکه گلخانه شما چند هکتار است و چند کاوا برق احتیاج دارد، کاملا شانسی است و باید به طور دقیق توسط کارشناس برق محاسبه شود.

      بعد از اینکه مشخص شد می‌توانیم چند مورد از بهترین دیزل ژنراتور را برای شما معرفی کنیم. اگر هم سوال یا مشکلی داشتید با کارشناسان مجموعه آبیاران تماس بگیرید تا شما را اهنمایی کنند. چون بدون دانستن توان مصرفی نمی توان راهنمایی کرد.

      1. ممنون از شما زنگ زدم به کارشناسان آبیاران و ازشون سوالم رو پرسیدم. کمی عجله داشتم نتونستم صبر کنم تا جوابم رو از همین کامنت بگیرم. سپاس

  2. سلام
    من برای کارخانه ی دیزل میخاستم که با گازوییل کار کند آمپری که لازم دارم حدود ۳۰۰امپر است چه گزینه ای رو پیشنهاد میکنید
    در ضمن این دیزل رو برای روزهایی که برق قطع میشه استفاده میکنیم مثلا ی شیفت کاری در هفته مثلا ی روز

    1. سلام روزتان بخیر بزرگوار،
      طبق مشخصات شما، دیزل ژنراتور ۳۰۰ الی ۳۵۰ کاوا مناسب خواهد بود. جهت راهنمایی بهتر با کارشناسان فروش در ارتباط باشید.

  3. سلام و خسته نباشید :
    برای راه اندازی یک الکتروموتور پمپ آب به قدرت ۶۳۰ کیلووات ، ۱۴۵۰ دور و ۶۶۰۰ ولت ، در ارتفاع ۱۰۰ متری از سطح دریا و دمای ۴۵ درجه ، به دیزل ژنراتور به چه قدرتی مورد نیاز است ؟
    ممنون

    1. بسته به شرایط راه اندازی حداقل حدود ۱۵۰۰kVA نیاز خواهد بود

      برند پرکینز انگلستان

  4. سلام ممنون از مقاله عالیتون،
    ما برای زمین کشاورزیمون میخوایم دیزل ژنراتور بگیریم، توی مجله اقتصاد آفرین خوندم مدل های مطرح این دستگاه ولوو و کامینز هستن، خواستم بدونم کدومشون برای زمین ۱۵ هکتاری مناسب تره و به نظرتون به چندتا دستگاه نیاز داریم؟

    1. سلام. لطفا توان مصرفی رو تخمین زده و جهت مشاوره دقیق تر با کارشناسان فروش شرکت در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا