نصب و راه‌اندازی

راهنمای جامع نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

نصب و راه ‌اندازی دیزل ژنراتور یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به‌ طور اصولی و استاندارد انجام شود. در ادامه مطلب، مراحل نصب دیزل ژنراتور را قدم‌‌ به‌ قدم برای شما آموزش خواهیم داد.

یکی از موارد اصلی کاربرد دیزل ژنراتور، تامین برق اضطراری مکان‌هایی مانند کارخانه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی، صنایع پتروشیمی، پرورش‌ماهی‌ها، دامپروری‌‌ها،‌‌ هتل‌ها، مجتمع مسکونی و غیره است. در صورتی که بنا به هر دلیلی برق شهری قطع شود، با خرید دیزل ژنراتور و قرار دادن یک یا چند دستگاه در محل مورد نظر، می‌توان به‌طور کامل آن را جایگزین برق شهری کرد.

دیزل ژنراتورها برای این اختراع شدند که کارخانه‌های بزرگ، شهرک های صنعتی و بسیاری از مراکز حساس یک کشور هنگام قطعی برق به کار خود ادامه بدهند تا روند تولیدات آن ها مختل نشود. اگر می‌خواهید بدانید قطعات دیزل ژنراتور چگونه کار می‌کنند، به مقاله دیزل ژنراتور چیست مراجعه کنید.

شرکت آبیاران یکی از بزرگترین واردکنندگان دیزل ژنراتور اروپایی و چینی است که انواع محصولات مولد برق را با بهترین قیمت وارد کشور می‌کند. «هزینه نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور» در شرکت آبیاران بسیار مناسب و معقول است که می‌توانید صفر تا صد دیزل ژنراتور را به ما بسپارید.

در این مطلب چگونگی کارکرد قطعات اصلی دیزل ژنراتور مانند استارت، آلترناتور، سیستم توربوشارژ به‌طور کامل توضیح داده شده است. در ادامه روش و شرایط نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور را توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

مراحل نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

مراحل نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور شامل طراحی اتاق ژنراتور، انتخاب محل مناسب، کابل کشی و سیم کشی دیزل ژنراتور و نصب صحیح اگزوز است. نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور بدون شک از مهم‌ ترین کارهایی است که باید بعد از تهیه دیزل ژنراتور انجام شود. با راه اندازی اصولی دیزل ژنراتور، دستگاه ژنراتور دیزلی از خرابی های زیاد در امان می‌ماند.

برای اینکه دستگاه هنگام کار کردن دچار مشکل نشود بهتر است قبل از نصب به چند مورد دقت کنید و پیش‌بینی‌های لازم را به عمل آورید. یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید جابه‌جایی دستگاه هنگام ورود به محل نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور است.

اگر فضای داخل محل نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور به‌اندازه‌ی کافی بزرگ نباشد، بالابر نمی‌تواند برای جابه‌جایی وارد آن شود. هر چقدر دستگاه هم باکیفیت باشد در نهایت بعد از چند سال نیاز به تعمیرات و جابه‌جایی خواهد داشت.

بنابراین بهتر است فضایی را انتخاب کنید که جابه‌جایی آسانی داشته باشد. فضای داخل «محل نصب دیزل ژنراتور» حداقل باید از سقف آن ۲ متر، و از اطراف یک متر فاصله داشته باشد. این کار همچنین باعث سهولت در سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور می‌شود.

سطح دیزل ژنراتور یا زمینی که قرار است در آن دستگاه قرار بگیرد باید صاف و مستحکم باشد تا در طولانی مدت دچار فرونشست نشود. باتوجه به توضیحاتی که داده شد، قبل از اینکه دستگاهی را خریداری کنید باید محل نصب و راه‌اندازی و فوندانسیون زمین آن مشخص شود.

جهت انتخاب درست باید بدانید چه نوع ژنراتوری را با چه توان و ظرفیتی می‌خواهید خریداری کنید. درنتیجه بهتر است ابتدا راهنمای خرید دیزل ژنراتور را مطالعه و سپس نسبت به خرید و نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور اقدام کنید.

طراحی اتاق دیزل ژنراتور چگونه باید انجام شود؟

نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

اتاق دیزل ژنراتور باید به‌ طور استاندارد طراحی شود، در غیر این صورت دچار مشکلات فراوان خواهد شد. چندین عامل مهم وجود دارد که تعیین‌کننده‌ی محل اتاق دیزل ژنراتور هستند. این عوامل عبارتند از:

  • تهویه و خنک کاری محل نصب دیزل ژنراتور: آلترناتور برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشد نیاز به دفع حرارت دارد. برای اینکار باید هوای خنک و تازه وارد آلترناتور شود. هوای گرم رادیاتور نیز جهت دفع شدن به جریان هوا نیاز دارد. برای جلوگیری از افزایش بیش از حد دمای موتور و ژنراتور، هوای تازه باید دائما در اتاق ژنراتور در جریان باشد. کوچک بودن اتاق ژنراتور و نبود سیستم جریان آزاد هوا باعث می‌شود تا دیزل ژنراتور نتواند از حداکثر توان خود بهره ببرد.
  • فونداسیون دیزل ژنراتور: فونداسیون دیزل ژنراتور همان جایگاهی است که دستگاه روی آن قرار می‌گیرد. برای ایجاد یک سازه‌ی اصولی و استاندارد باید وزن دستگاه ومیزان حرارت تولیدی دستگاه سنجیده شود. برای قرار دادن دستگاه روی فوندانسیون (که در زیر شاسی دیزل ژنراتور قرار می گیرد)، باید بعد از ریختن بتن حداقل ۱۰ تا ۱۴ روز صبر کرد، سپس دیزل ژنراتور روی آن قرار داده شود. ضخامت این بتن بهتر است حداقل ۳۰ سانتی‌متر و از نوع مگر باشد.

با ضرب عرض و طول (واحد متر) فونداسیون و در نظر گرفتن چگالی بتن برحسب kg/m3، می‌توان «حجم فونداسیون» را محاسبه کرد. بعد از ارزیابی حجم، عمق فونداسیون باید مشخص شود. باید پاسخ این سوال را بررسی کنید که آیا محلی که قرار است دستگاه روی آن قرار بگیرد، تحمل وزن دیزل ژنراتور را دارد یا خیر. مسطح و صاف بودن سطح فونداسیون بسیار حیاتی است و فرورفتگی و ناهموار بودن سطح آن بودن باعث به‌وجود آمدن مشکلات جدی مانند فرسودگی قطعات و لرزش بیش از حد آن ها می‌شود.

چه محلی مناسب نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور کانوپی‌دار است؟

محل مناسب نصب دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور کانوپی‌دار به‌ دلیل داشتن اتاقک یا همان کانوپی، نصب و راه‌ اندازی آسان دارد و درصورت داشتن تریلر تا حدی می توان آن را جابه‌جا کرد. کانوپی، دستگاه را در مقابل رطوبت و ضربات احتمالی محافظت می‌کند.

اگر محل قرارگیری ژنراتور دیزلی به گونه ای است که در معرض بارش باران یا برف قرار دارد و احتمال خیس و مرطوب شدن آن بالاست، بهتر است ارتفاع بتون فونداسیون بالاتر از سطح زمین باشد. بالا بودن مقطع فونداسیون باعث کم شدن میزان زنگ‌زدگی و فرسایش شاسی دستگاه می‌شود.

نصاب دیزل ژنراتور

فرد نصب کننده یا نصاب دیزل ژنراتور، باید به‌اندازه‌ی کافی تجربه و مهارت داشته باشد تا بتواند دستگاه را به بهترین شکل ممکن نصب کند. اگر نصاب دیزل ژنراتور، دستگاه را به‌طور اصولی نصب نکند، آسیب‌هایی که احتمالا به دستگاه می‌رسد غیر قابل جبران خواهد بود. ژنراتور دیزلی باید طوری نصب و راه اندازی شود تا دستگاه کمترین لرزش را داشته باشد. بسیاری از صداهای غیرمعمولی و اذیت‌کننده می‌تواند از نصب غیراصولی و غیراستاندارد، نشات بگیرد.

نصب و راه انداز ی اگزوز دیزل ژنراتور

هدف اصلی قرار دادن اگزوز در دیزل ژنراتور، دفع گازهای خروجی از آن است. در صورتی که نصب و راه اندازی اگزوز دیزل ژنراتور به‌درستی صورت نگیرد یا غیراستاندارد باشد، می‌تواند به افراد پیرامون و همچنین خود دستگاه آسیب وارد کند. لوله‌های اگزوز باید طوری نصب شوند که علاوه بر کوتاه بودن باید کمترین میزان برگشت فشار را داشته باشند. فشار برگشتی دود درون اگزوز باعث می‌شود مصرف سوخت و حرارت دستگاه بیشتر شود.

نصب و راه اندازی تابلو برق ATS

نصب و راه اندازی تابلو برق ATSاز تابلو ATS (چنج اور) زمانی که برق شبکه اصلی به صورت مکرر قطع می‌شود، استفاده می شود. با استفاده از این تابلو برق می‌توان بدون نیاز حضور فیزیکی کاربر و روشن کردن دستی، دیزل ژنراتور را روشن کرد. اگر فاصله کارخانه با محلی که قرار است دیزل ژنراتور در آنجا نصب شود، زیاد باشد، نصب و راه اندازی تابلو کنترل اتوماتیک، توصیه می‌شود.

چندین کنتاکتور و ماژول کنترل در یک تابلو ATS قرار داده شده است. هرچقدر فاصله‌ی تابلو برق اصلی و تابلو چنج اور کمتر باشد، بهتر است. تابلوهای چنج اور را به دو صورت ایستاده یا دیواری نصب می‌کنند. نوع آن ها بسته به محل راه اندازی دیزل ژنراتور و شرایط قرار گیری آن می‌تواند متفاوت باشد.

حرارت ایجاد شده این تابلو برق باید دفع شود و به‌همین علت بهتر است در مکانی نصب و راه اندازی شود که از سیستم تهویه خوبی بهره‌مند باشد. هیچ اجباری نیست که بین ژنراتور دیزلی و تابو چنج اور، کلید مدارشکن قدرت (CB) نصب شود و کاملا اختیاری است. این کلید قطع کن، وظیفه دارد در صورت وجود بار اضافه، جریان دستگاه را قطع کند.

کابل کشی دیزل ژنراتور چگونه انجام می‌گیرد؟

نصب کابل کشی دیزل ژنراتور

دو مجموعه کابل قدرت از تابلو ATS به تابلو برق اصلی کشیده می‌شود که یکی از آن ها کابل مدار فرمان و دیگری کابل برق ژنراتور است. از کابل های چند رشته‌ای و تک رشته‌ای برای نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور استفاده می‌شود.

کابل کشی دیزل ژنراتور روش‌ها و انواع (مسی یا آلومینیوم) مختلفی دارد و جزو مراحل مهم نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور محسوب می شود. از ستون‌های ساختمان و کنار دیوار و غیره می‌توان برای کابل کشی دیزل ژنراتور استفاده کرد. همچنین این کابل ها را روی زمین نیز قرار می‌دهند که درون داکتی از نوع فلزی یا سینی گذاشته می‌شود. قبل از اینکه کابل کشی انجام گیرد باید داکت‌ها کشیده و به ارت وصل شده باشند.

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. سلام. تشکر میکنم از مقاله ای که نوشتید. دیزل زنراتور رو میشه در بام خانه نصب کرد؟؟!! اگر بله طرز نصبش چطوره. در مورد نصب تابلو برق ats و کانال کشی و سیم کشی هم اشاره کنید لطفا. ممنون مطلب بسیار جامعی بود

    1. سلام جناب نعمتی. لطف دارید. جواب سوال اول شما بله است. دیزل ژنراتور را می توان در بام هم نصب کرد منتها باید تمام شرایط توسط نصاب سنجیده شوند. مواردی که فرمودید نیز آپدیت شدند.

  2. سلام. ببخشید بعد از اینکه دیزل ژنراتور را خریداری کردیم، واقعا میشه اینو تو تمام بام ها نصب کرد. چون بعضی از بام ها شاید وزن دیزل ژنرانور را تحمل نکنند و بام فرو بریزه. آیا این امکان هست یا خیر؟

    1. سلام وقت خوش. نه مشکلی نیست قبل از نصب تمام مراحل سنجیده میشه و اگر محل نصب مناسب نباشه حتما اطلاع داده میشه

  3. روز بخیر. هزینه نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور در شرکت شما رایگانه یا هزینه ای هم گرفته میشه؟ اگر امکانش هست میشه بگین چقدر هزینه داره؟
    سوال دومم اینه که برای کسی که برای اولین بار می خواد دیزل ژنراتور بخره و نصب و راه اندازی کنه، چون هنوز آموزش ندیده که چگونه دستگاه رو نگهداری کنه، نیاز به آموزش داره. سوالم اینه آیا نصاب دیزل ژنراتور تمام مواردی که رعایت کنیم رو آموزش میدن یا اینکه برای این مورد هم باید هزینه ای دریافت میشه؟

    1. سلام عزیز وقت بخیر. تمام شرکت ها برای خدمات پس از فروش هزینه دریافت می کنند. برای نصب دیزل ژنراتور، سرویس و و نگهداری و برای تمام خدمات هزینه دریافت میشه. برخی از شرکت ها هستن که با گران کردن دستگاه ادعا می کنند که نصب و راه اندازی رایگان می کنند!

  4. درود. از زحماتتون تشکر میکنم پایان نامه من در مورد نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور است. سپاسگذارم بابت مطالب عالیتون بسیار مفید بود

  5. دست مریزاد یکی از بهترین مقالاتی است که تا به حال در مورد نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور خوندم 👏👏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا