راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور تجهیزی حیاتی برای هر تأسیسات مهمی، اعم از مراکز خرید، بیمارستانها، کارخانههای تولیدی و امثالهم به شمار میرود. دیزل ژنراتور با تأمین برق به عنوان منبع پشتیبان، نقش مهمی را در صورت قطع جریان برق یا در دورههای پیک تقاضا ایفا میکند. با این حال، با توجه به اینکه دیزل ژنراتور معمولاً گرانقیمت است و میتواند هزینه زیادی را به کسب و کارها تحمیل کند، ضروری است که هنگام انتخاب دیزل ژنراتور، به فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشید.
به همین دلیل، ما این راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور را گردآوری کردهایم تا به شما در تصمیمگیری آگاهانه و انتخاب دیزل ژنراتور مناسب کمک کنیم.
هنگام انتخاب دیزل ژنراتور به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در ابتدای راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور، به شما خواهیم گفت که هنگام اقدام به خرید دیزل ژنراتور، به چه نکاتی باید توجه کنید.
- توان و ولتاژ مورد نیاز
- میزان مصرف و بهرهوری سوخت
- مقدار نویز تولیدی
- راحتی استفاده و تعمیرات و نگهداری
- کیفیت و دوام
- برند سازنده
- گارانتی و خدمات پس از فروش
توان و ولتاژ مورد نیاز
برای انتخاب دیزل ژنراتور مناسب، نخست، با ارزیابی توان و ولتاژ مورد نیازتان شروع کنید. توان و ولتاژ موردنیاز هنگام انتخاب دیزل ژنراتور مناسب بسیار مهم است. همچنین، بایستی مطمئن شوید که ژنراتور انتخابی ولتاژ صحیحی را برای تأسیسات شما فراهم میکند. انتخاب ژنراتوری که ولتاژ صحیح را تأمین نکند، میتواند باعث خرابی تجهیزات و ماشینآلات شود.
تجهیزات، ماشینآلات و وسایل ضروری را که در هنگام قطع برق نیاز است همچنان فعال بمانند، در نظر بگیرید. کل توان مورد نیازتان را محاسبه کنید و یک دیزل ژنراتور با توان خروجی کافی را برای رفع نیازهایتان انتخاب کنید.
میزان مصرف و بهرهوری سوخت
به دلیل تغییرات طراحی و پیشرفت در بحث بهرهوری انرژی، مصرف سوخت ژنراتورهای امروزی به طور قابل توجهی کمتر از ژنراتورهای قدیمی است. اما از آنجایی که همه ژنراتورها یکسان نیستند، توصیه میشود دیزل ژنراتوری را انتخاب کنید که با کمترین میزان مصرف سوخت، بیشترین بهرهوری را داشته باشد.
بهرهوری سوخت، به مقدار سوخت مورد نیاز برای تولید یک واحد نیرو اشاره دارد. دیزل ژنراتورها به خاطر بهرهوری سوخت خود شناختهشده هستند و انتخاب یک دیزل ژنراتور با رتبهبندی خوب، میتواند در هزینههای سوخت در طول زمان صرفهجویی زیادی در پی داشته باشد. به علاوه، انتخاب دیزل ژنراتور با راندمان سوخت بالا، آلایندههای کمتری تولید میکند که آن را برای محیط زیست به گزینه بهتری تبدیل مینماید.
مقدار نویز تولیدی
آلودگی صوتی، به خصوص در مناطق مسکونی یا مناطق حساس به صدا، میتواند یک مسئله جدی باشد. از همین رو، ژنراتوری را انتخاب کنید که با کمترین سطح نویز در محدوده قابل قبول برای شما کار کند.
نوع محفظه ژنراتور فاکتور مهم دیگری است که تعیین میکند سطح نویز دیزل ژنراتور چقدر است. ژنراتورهایی که قرار است در محیطهای حساس مانند بیمارستانها به کار گرفته شوند، به محفظههایی نیاز دارند که میزان نویز تولیدی را تا بیشترین حد امکان کاهش دهند. از سوی دیگر، ژنراتورهایی که در محیطهای صنعتی استفاده خواهند شد، ممکن است به کاهش نویز زیادی نیاز نداشته باشند.
راحتی استفاده و تعمیرات و نگهداری
راحتی استفاده و تعمیرات و نگهداری فاکتور دیگری است که هنگام انتخاب دیزل ژنراتور باید به آن توجه داشته باشید. هنگام خرید دیزل ژنراتور، بهتر است به دنبال ویژگیهایی مانند کنترل پنل تصویری، دسترسی آسان به قطعات برای سرویسکاری دورهای و دستورالعملهای واضح و روشن برای استفاده از ژنراتور باشید.
دیزل ژنراتورها مانند بسیاری تجهیزات مشابه به نگهداری و سرویسکاری منظم نیاز دارند. این امر نه تنها میتواند زمان بیشتری از شما بگیرد، بلکه همچنین میتواند به معنای هزینههای بالاتر باشد. قبل از خرید دیزل ژنراتور، مطمئن شوید که به خوبی از الزامات نگهداری دیزل ژنراتور آگاه هستید.
کیفیت و دوام
دیزل ژنراتوری را انتخاب کنید که کیفیت و دوام بالایی داشته باشد. کیفیت و دوام بالاتر معمولاً به معنای هزینه بیشتر است، اما قطعاً ارزشش را خواهد داشت. به دنبال برندهایی باشید که به خاطر کیفیت، قابلیت اطمینان و دوام خود شناختهشده هستند. برای انتخاب و خرید دیزل ژنراتور باکیفیت و بادوام، به دنبال ویژگیهایی مانند ساختار محکم، موتور قوی و قطعات با قابلیت اطمینان بالا باشید.
برند سازنده
برند سازنده ژنراتور یک نکته مهم برای انتخاب دیزل ژنراتور است، زیرا کیفیت و قابلیت اطمینان دستگاه را تعیین میکند. برندهای معتبر محصولاتی با کیفیت و طول عمر بالا و فناوری پیشرفته را ارائه و تضمین میکنند که ژنراتور میتواند در شرایط سخت دوام بالایی داشته باشد.
از جمله بهترین برندهای دیزل ژنراتور، میتوانیم به دیزل ژنراتور بادوین اشاره کنیم. بادوین یک برند معتبر جهانی است که با سابقهای بیش از یک قرن، انواع دیزل ژنراتورهای خانگی و صنعتی را تولید و روانه بازار میکند.
گارانتی و خدمات پس از فروش
گارانتی و خدمات پس از فروش نکته مهم دیگری برای انتخاب دیزل ژنراتور است. به دنبال ژنراتورهایی باشید که دارای گارانتی هستند و آرامش خاطر را برایتان در برابر عیوب احتمالی فراهم میکنند. علاوه بر این، برای خرید دیزل ژنراتور، از طریق یک شرکت معتبر با پشتیبانی و خدمات پس از فروش مناسب اقدام کنید.
راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور بر اساس نوع کاربری
علاوه بر نکات مهمی که در ابتدای راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور به آنها پرداختیم، برای انتخاب دیزل ژنراتور مناسب، بایستی به نوع کاربری نیز توجه داشته باشید. دیزل ژنراتورها بر اساس نوع کاربری به دو دسته طبقهبندی میشوند که عبارتند از:
- دیزل ژنراتور خانگی با ظرفیت ۵ تا ۵۰ کاوا
- دیزل ژنراتور صنعتی با ظرفیت ۵۰ تا ۳۰۰۰ کاوا
ژنراتورهای دیزلی را بر اساس نوع کارکرد نیز به چند دسته طبقهبندی میکنند، به شرح زیر:
- دیزل ژنراتور اضطراری: که به عنوان منبع تغذیه پشتیبان نیز شناخته میشود، هنگامی که جریان برق قطع شود یا کمبودی وجود داشته باشد، به عنوان یک ژنراتور اولیه عمل کرده و برق مورد نیاز را در مواقع اضطراری تأمین میکند.
- دیزل ژنراتور پرایم: این نوع ژنراتور قابلیت استفاده را برای ساعات طولانی دارد و به عنوان منبع انحصاری یا اصلی عمل میکند. دیزل ژنراتور پرایم بیشتر در محیطهایی مانند محوطههای ساخت و ساز و در خارج از شهرها کاربرد دارد که تأمین برق را به راحتی امکانپذیر میکند.
- دیزل ژنراتور دائمکار: همانطور که از نام آن پیداست، دیزل ژنراتور دائم کار توانایی استفاده مستمر را دارد. زمانی که کمبود برق وجود دارد، ژنراتورهای دائمکار عملکرد فوقالعادهای را به نمایش میگذارند. این دیزل ژنراتورها ظرفیت بالایی دارند و میتوانند نیازهای سنگین واحدهای تجاری و صنعتی را رفع کنند.
اهمیت سایز برای انتخاب دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور به عنوان ژنراتور پشتیبان، تأمین برق مورد نیاز سیستمهای مهم مختلفی را در مواقع اضطراری به عهده دارد. ساختمانها و محیطهای گوناگون به سطوح مختلفی از توان پشتیبان نیاز دارند تا این سیستمها در صورت خاموشی، عملیاتی شوند. به همین دلیل است که اکثر تأسیسات تجاری و صنعتی در مقیاس بزرگ، برای نصب دیزل ژنراتور، به یک طرح مهندسی برای اطمینان از انطباق با الزامات قانونی نیاز دارند. به علاوه، عدم استفاده از ژنراتورهای با اندازه مناسب، میتواند منجر به انبوهی از مشکلات دیگر شود.
ژنراتورهای با سایز بیش از حد بزرگ ممکن است مشکلات زیر را در پی داشته باشند:
- آسیب به سیستمهای الکتریکی
- هزینههای عملیاتی غیرضروری
- ناکارآمدی در تولید برق
ژنراتورهای با سایز بیش از حد کوچک ممکن است مشکلات زیر را در پی داشته باشند:
- آسیب به ژنراتور یا داغ شدن بیش از حد آن
- عدم تولید برق کافی
- احتمال ایجاد نقص در سیستمهای حیاتی و امنیتی
نحوه محاسبه توان مصرفی برای انتخاب دیزل ژنراتور مناسب
همانطور که اشاره شد، انتخاب دیزل ژنراتور نامناسب میتواند مشکلات متعددی را برای مصرفکننده در پی داشته باشد، از همین رو باید دیزل ژنراتور را متناسب با توان مصرفی انتخاب کنید. برای این منظور، لازم است که با نحوه محاسبه توان مصرفی دیزل ژنراتورها آشنا شوید. در اینجا، در چند گام ساده، به شما خواهیم گفت که چطور میتوانید توان مصرفی دیزل ژنراتور را محاسبه کنید.
نخست، باید لیستی از تمام دستگاههایی که قرار است برق مورد نیاز آنها از طریق دیزل ژنراتور تأمین شود را تهیه کنید، مانند جدول زیر:
نام وسیله | تعداد | توان مصرفی | توان مصرفی کل |
لامپ | ۱۰ | ۱۰۰ وات | ۱۰۰۰ وات |
رایانه | ۳ | ۲۰۰ وات | ۶۰۰ وات |
یخچال | ۲ | ۴۰۰ وات | ۸۰۰ وات |
جاروبرقی | ۱ | ۲۰۰۰ وات | ۲۰۰۰ وات |
تلویزیون | ۱ | ۱۰۰ وات | ۱۰۰ وات |
کولر گازی | ۱ | ۲۵۰۰ وات | ۲۵۰۰ وات |
در وهله بعدی، جمع کل توان مصرفی را به دست میآوریم. در جدول بالا، کل توان مصرفی همه وسیلهها برابر ۷۰۰۰ وات است. عدد به دست آمده را تقسیم بر ۱۰۰۰ میکنیم تا توان مصرفی دیزل ژنراتور به دست آید، یعنی:
۷۰۰۰ ÷ ۱۰۰۰ = ۷ KW
عدد حاصل بر حسب کیلووات (KW) است. حال، باید آن را به کاوا یا کیلوولت آمپر (KVA) تبدیل کنیم.
برای این کار، عدد به دست آمده را بر ضریب توان (PF) که برابر با ۰.۸ است، تقسیم میکنیم، یعنی به شکل زیر:
۷ ÷ ۰.۸ = ۸.۷۵ KVA
دو نکته مهم در این محاسبات باید مورد توجه قرار گیرد؛ اول، اگر کنتور سه فاز دارید، بایستی جریان را تقسیم بر ۱.۸ کنید و دوم، چنانچه از کنتور تک فاز استفاده میکنید، جریان تقسیم بر ۱.۴۴ میشود.
سخن آخر
در راهنمای انتخاب دیزل ژنراتور، ما سعی کردیم به نکاتی اشاره کنیم که لازم است برای انتخاب و خرید دیزل ژنراتور مناسب، مورد توجه قرار گیرند. انتخاب دیزل ژنراتور مناسب به مانند یک سرمایهگذاری برای تداوم و بهبود کارایی کسب و کار شماست. با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند توان خروجی، بهرهوری سوخت، سطوح نویز، سهولت در استفاده و نگهداری و… که پیشتر به آنها اشاره کردیم، میتوانید تصمیمگیری آگاهانهتر و همسو با نیازهای منحصربهفرد کسب و کارتان داشته باشید.