نیروگاه گازی و تولید انرژی الکتریکی آن
تنوع روش های تولید انرژی الکتریکی در سطوح مختلف از آنجایی قابل توجه است که تقریبا تمامی این حالات در ایران قابل اجرا است. بنابراین توجه به منابع طبیعی موجود در کشور و بررسی بهترین حالات تولید برق، روند رو به رشد تولید و افزایش بازدهی نیروگاه ها را منجر می شود. یکی از روش های تولید برق، نیروگاه های گازی هستند که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
نیروگاه گازی چیست؟
نیروگاه گازی به نیروگاهی می گویند که بر مبنای سیکل گاز (سیکل برایتون) کار می کند؛ و از سیکل های حرارتی است. یعنی سیال عامل کاریک گاز است. عامل انتقال و تبدیل انرژی بخار مایع است. نیروگاه گازی دارای توربین گازی است، یعنی با سیکل رایتون کار می کند. ساختمان آن در مجموع ساده است:
- کمپرسور: وظیفه فشردن کردن هوا
- اتاق احتراق: وظیفه سوزاندن سوخت درمحفظه
- توربین: وظیفه گرداندن ژنراتور
هوای فشرده کمپرسور وارد اتاق احتراق می شود که دارای سوخت گازوئیل است. چون هوای فشرده شده گرم است؛ در اتاق احتراق سوخت آتش گرفته و هوا را فشرده و داغ می کند. هوای داغ و فشرده، کار همان بخار داغ فشرده، کار توربین های بخار را انجام می دهد.
کمپرسور به کار رفته در نیروگاه های گازی شبیه توربین و دارای رتوری است که بر روی این رتور، پره متحرک وجود دارد. به همین دلیل هوا به حرکت در می آید و به پره های ساکن برخورد می کند. در نتیجه جهت حرکت هوا تغییر می یابد و این هوا باز به پره های متحرک برخورد و این سیکل ادامه پیدا می کند؛ در هر عمل هوا فشرده تر می شود.
روش های دیگر تولید برق، استفاده از یک موتور برق است. خرید موتور برق با توجه به توان تولیدی محصول، برای تامین برق منازل، کارگاه های کوچک و نیمه صنعتی مناسب است.
فهرست :
- اصول عملکرد توربین های گازی
- ورودی هوا
- کمپرسور
- کمپرسور سانتریفوژ
- کمپرسور جریان محوری
- محفظه ی احتراق
- توربین
- ساختمان توربین
- اگزوز
- سیستم راه اندازی اولیه
- سیستم سوخت
- گازوئیل
- نفت کوره
- واحد تمیز ساز و پیش گرم کننده
- پمپ جریان دهنده
- پمپ تزریق
- شیر کنترل جریان سوخت
- انژکتور سوخت
- سیستم تولید جرقه
- سیستم سوخت گاز
- سیستم کوپلینگ